HT Solar Nederland

Onderhoud zonnepanelen

Onderhoud zonnepanelen

Onderhoud van zonnepanelen is belangrijk

Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Eventueel vuil wordt namelijk automatisch van uw zonnepanelen afgespoeld door regen of sneeuw. Het is echter wel belangrijk om uw zonnepanelen regelmatig te controleren op eventueel vuil dat is achtergebleven, zoals bladeren of stof. Als dit vuil blijft zitten, kan dit namelijk een negatief effect hebben op het rendement van uw zonnepanelen. Zo kunnen de zonnepanelen door vuil wel 2% tot 3% aan rendement verliezen. Zorg er daarom voor dat uw zonnepanelen schoon zijn, om een hoge opbrengst te garanderen. Ook is het belangrijk om uw zonnepanelen af en toe te inspecteren, of te laten inspecteren, op eventuele beschadigingen of defecten. Hiervoor zorgt u niet alleen voor een hoog rendement, maar ook voor een extra lange levensduur.

Garantie onderhoudsplan

HT Solar Nederland Projects bied een totaal pakket aan, het garantie onderhoudsplan, standaard krijgt u dan 15 jaar garantie op de zonnepanelen, omvormers, onderconstructie en installatie, kortom 15 jaar geen omkijken meer naar uw installatie:

  • Eenmaal per jaar een grondige onderhoudsinspectie van het gehele systeem
  • Thermische controle door een warmtecamera van de werking van de Zonnepanelen
  • Eenmaal per jaar een grondige en professionele reiniging van alle Zonnepanelen
  • Een service en omwissel responstijd om binnen 5 werkdagen een defecte omvormer of zonnepaneel om te wisselen
  • Uitlezen van de omvormers, controle van de diverse stringen / optimizers en het schoonblazen van de omvormers van vuil
  • Optioneel het monitoren inclusief alarmdienst van uw Zonnepanelen

Meer weten? Onze adviseur beantwoord graag uw vragen